Fuat Sevimay ile Türk Edebiyatının Modern Damarı
Bütün eserleri, bilmediğimiz yönleri, alt metinler, edebiyata getirdikleri yenilikler çerçevesinde Türk edebiyatının üç dev yazarını, özellikle modernist ve post modern metinleri üzerinden, çevirmen ve yazar Fuat Sevimay’ın anlatımıyla tanıyor, yeni baştan tanımlıyoruz. Çatışma unsurları, kişi ve mekân analizleri, metinlerarası göndermeleri ve kurgularıyla bu eserlerin neden başyapıt niteliği taşıdıkları, üç yazarın ve eserlerinin birbiriyle ilişkileri, etkilendikleri ve etkiledikleri yazar ve metinler hakkında konuşup tartışıyoruz.
- Hafta
Leyla Erbil – hayatı, eserleri, edebiyat anlayışı
2. Hafta
Cüce ve Kalan üzerinden Leyla Erbil edebiyatının tanımlanması. Zenime kimi imgeler. Metinde kullanılan düşey ve yatay mekanlar neyin göstergesidir. Gazeteci arzu edilen midir, ayrı düşülen mi? Lahzen biz miyiz? Roza kim? Toplumsal dönüşümün kent ve kişiler üzerindeki yansımaları.
3. Hafta
Sait Faik – hayatı, eserleri, öykücülüğü
4. Hafta
Klasik dönemden 50 kuşağına geçişte Sait Faik köprüsü. Şahmerdan, Havada Bulut ve Alemdağ’da var bir Yılan ile Sait Faik öykücülüğünü üç dönemi. Bütün sır samimi dilden mi ibaret, yoksa çok daha fazlası mı var Sait Faik öykülerinde?
5. Hafta
Orhan Pamuk – hayatı, eserleri, edebiyat anlayışı
6. Hafta
Kara Kitap – Türk edebiyatının şaheserlerinden Kara Kitap’ın postmodern çözümlemesi. Galip gerçekten Celal ile Rüya’yı mı arıyor? Araya sıkışan öyküler bizi nereye taşıyor? Epigraflar ve diğer isimler ne anlam taşıyor. Beton kaplı boğazdan Alaattin’in lambasına, gazete kupürlerinden Teşvikiye sokaklarına, birlikte Kara Kitap’ın sırlarını aralıyoruz.
SON KAYIT TARİHİ: 29 Kasım 2016/ 6 Hafta
Başlangıç Tarihi: 4 Ocak 2017 Çarşamba
Bitiş Tarihi: 8 Şubat 2017 Çarşamba
Süre: 2 Saat/ 19.30/ 21.30
Kayıt İletişim: [email protected], 0216 349 9992, 0505 261 0461, 0505 582 9737