Online Eğitime Bilgisayar Desteği

IMG-20201006-WA0011

Online Eğitime Bilgisayar Desteği

Covid 19 pandemisi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda online eğitime geçilmesi sonucu birçok sivil toplum kuruluşuna olduğu gibi, vakfımıza da bilgisayar ve tablet için başvuran öğrenciler oldu. Son zamanlarda haber bültenlerine sıkça konu olan ve bilgisayar ya da tableti olmadığı için online eğitim proğramlarına katılımı aksayan öğrencilere medya yoğun ilgi gösterdi. Sivil toplum kuruluşlarını yardım ve desteğe çağıran sosyal medya hesapları ve basının taleplerine vakfımız da katılarak öğrenicilerin başvurularını almaya başladı.

 

 

 

 

 

 

 

Ülkenin çeşitli yerlerinden ve yaş gruplarından vakfımıza da yardım ve bağış talepleri yapıldı.

Ekonomik durumu iyi olmadığı için bilgisayarı olmayan ve bu nedenle de online eğitime katılamayan öğrencilerin vakfımıza e posta yoluyla baş vurmaları sonucu, vakıf yönetim kurulumuz 30 Nisan 2020 tarihli kararını da gözeterek bilgisayarı olmayan çocuklara yardımda  bulunma kararı aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çeşitli yaş gruplarından öğrencilerin online eğitimde kullanmak için bilgisayar başvurusunu değerlendiren yönetim kurulumuz, altı farklı öğrenciye bilgisayar desteğinde bulundu.

Maske ve mesafe kuralına uymakta azami özen gösterilen bağış tesliminde vakfımızın yetkilileri görev alldı,

 

 

 

 

 

Çınar Eser’in bilgisayarını vakıf başkanımız Cavit Nacitarhan vererek, öğrencimize öğrenim hayatında başarılar diledi.

 

 

 

 

 

 

 

Berzan Bayhan’ın bilgisayarını öğrencinin babası İskender Bayhan’a vakıf başkan yardımcımız Onur Öztürk verdi.

 

 

 

 

 

 

 

Ada Atan’ın bilgisayarı vakıf çalışanımız C. Hakkı Zariç tarafından öğrencimizin annesi Derya Atan’a taktim edildi.

 

 

 

 

 

 

 

Deniz Kandil’in bilgisayarı vakfımızın teknik işlerini sürdürmekte olan Devrim Koçlan tarafından yine bizzat öğrencimizin kendisine verildi.

 

 

 

 

 

 

 

Cem Aydın annesi ile vakfımızı ziyaret ederek bilgisayarını vakıf başkanımız Cavit Nacitarhan’ın elinden aldı.

 

 

 

 

 

 

 

Kızı adına başvuran Nesrin Çetin yerine babası  Çetin Çetin pandemi nedeniyle elden ulaştırmak durumunda kaldığımız bilgisayarı Aysu Çetin için teslim aldı.

Vakfımız bundan sonra da çeşitli yardım ve destek programlarına katılmak,i htiyaç sahibi öğrencilere destek olmak içim çalışmalarını sürdüreğeceğini açıkladı